fredag 31. mai 2013

På ufrivillig lavgir

31 mai. Skulle jo ha tilbrakt all min fritid i skog og fjell. Det er nå naturen er på sitt mest hektiske, spennende og vakreste. Tross dette, sitter jeg foran en pc og sliter med humøret.

Ryggen krangler. Til gangs. Både fastlege og kiropraktor er oppsatt på at jeg må prøve å gå turer, helst i ulendt terreng. Vel og bra, forutsatt at du er i stand til legge noen meter bak deg. Der er jeg ikke for øyeblikket.

Får håpe verden vil oss vel, og at ting går seg til. Det er så mye som skulle vært gjort og opplevd.

Dette bildet av en søvnig Mikkel illustrerer kanskje det giret jeg befinner meg i for øyeblikket.






fredag 17. mai 2013

Rødsildre







Denne rødsildra fotograferte jeg i Nusfjord i Lofoten i slutten av april. Mens naturen gned søvnen ut av øynene etter en lang vinter, struttet rødsildra frisk og opplagt mellom værslitt berg i havgapet.



søndag 12. mai 2013

Takk for besøket







Her er et lite knippe av de gjestene jeg har hatt i kosten i vinter. Det har vært et yrende liv, og det fargerike selskapet har beriket vintertilværelsen til en fuglevenn. Foruten de vanligste meisene, store flokker dompapp, grønn og gråsisik, trekryper, grønnfink, bjørkefink, bokfink, svarttrost og et par ekorn, så datt det sannelig ned en kjernebiter også. En fugl jeg aldri har sett tidligere og slett ikke ventet å se i Sogn og Fjordane.

Nå har de stort sett reist hver til sitt. Hekkeplasser skal etableres. Kone skal imponeres og etterhvert skal mange nebb mettes. Takk for i vinter, og kom gjerne tilbake til høsten. Det skal være dekket på.

torsdag 9. mai 2013

Grafitti i Lofoten






Vårherre har gjort grovarbeidet i formingen av Lofotens mektige natur. Ikke kan det heftes tvil om at han har gjort godt arbeid heller.

Likevel har de mest kunstneriske blandt oss følt trang til å flikke litt på skaperverket. Ikke minst i Lofoten.

Og jeg liker det!

søndag 5. mai 2013

Mer Mikkel




Har fått redigert en del av bildene jeg tok av rødrev i forrige uke. Litt dårlig lys tvang meg til å bruke forholdsvis lange lukkertider, noe som resulterer i stor slitasje på deleteknappen, desverre.

Likevel, en hel del bilder er jeg godt fornøyd med. Det hjelper jo at modellen er flott også! Her følger et lite knippe av sjarmøren.

Mikkel i regnvær


På moseseng

fredag 3. mai 2013

Litt privatliv, takk!



Nå har jeg akkurat kommet hjem etter to uker i Troms og Nordland. Det overrasket meg å se at en del trekkfugler allerede hadde inntatt denne landsdelen. Både vipe, tjeld, stær og linerle var å se på Senja.

Rødreven på bildet traff jeg i Troms. Kanskje fotografert i en lite flatterende positur, men skitt au!