onsdag 21. desember 2011

Takk for titten

Det er på tampen av året og ei tid med stadig lengre dager ligger foran oss. Det har vært underholdende og ikke minst inspirerende å følge de mange flotte bloggene fra i hovedsak nordisk natur. Ikke minst fordi en følger bloggere fra ulike kanter av landet og med stor variasjon i både bilder og fortellinger. Takk for titten!





Takk også til dere som har besøkt min egen blogg og ikke minst for de kommentarene dere har lagt igjen. Ønsker alle en trivelig jule og nyttårsfeiring!




lørdag 10. desember 2011

To skriker

Lavskrike
Nøtteskrike  
Mens lavskrika er tillitsfull grensende til det dumdristige, er nøtteskrika sky og mistenksom. Vakre er de begge to men hvis det er slik at skjønnhet kommer innenfra, ja så blir lavskrika min favoritt. Rett og slett fordi den er så koselig å møte i skogen. Mens nøtteskrika stikker av med hes kjefting, kommer lavskrika deg i møte med en mjauende velkomsthilsen, setter seg i ei gran og lurer på om det kanskje er tid for å åpne matpakka.

torsdag 8. desember 2011

Selges


Eldre trebåt selges. Noe restaureringsarbeid må påregnes. Rimelig ved hurtig avgjørelse. Førstemann til mølla...

lørdag 3. desember 2011

Lengsel i gråvær

Våris i Namdalsfjella






Midt på dagen i dag lå regnskodda tjukk langt nedover klissvåte vestlandske fjell og dagslyset var sørgelig fraværende. Lite frister det å finne på noe. Skulle tro en kommer i kosemodus med litt fluebinding og kaffedrikking foreksempel. Rydding i bildearkivet, sletting av plasskrevende bilder på harddisken eller noe sånt.

Tidlig vår på Bleik



Neida. Nå lengter jeg etter lysere dager, kattuglas rop i måneskinnsnetter og etterhvert våris som gnisser i vannkanten. Ute på den blanke vannflata er kvinanda opptatt med kurtise der vannspruten eksploderer mot den lave vårsola mens en flokk kortnebbgås trekker nordover i plogformasjon med sedvanlig støy. Det er slike lengsler som fyller mitt sinn denne dagen tidlig i desember.

Kvalitetetstid i vinterskog
Om jeg ikke ser det akkurat nå, så vet jeg at det blir fine dager med spennende opplevelser i løpet av vinteren. Koselige kaffestunder med svartkjelen i storslått vinterlandskap. Spennende møter med skogens og fjellets dyr og fugler.
Det er ikke det!

Jeg ser det bare ikke akkurat i dag. Det er så trist og mørkt.