søndag 25. september 2011

Dvergfalk

I år hadde jeg spesiellt store forventninger før kursen ble satt mot Lierne i Trøndelag.  Dette er et område jeg ellers har hyppige møter med både dagrovfugler og ugler. Smågnagerbestanden i år skrudde forventningene himmelhøyt i været. Slik ble det ikke.

Et nærmest fravær av rovfugler var fasit etter ei helg i ellers spennende natur. Smågnagere krydde det av. Har også sett at Knut Sverre Horn har stilt spørsmål rundt dette i et av sine blogginlegg (forøvrig en meget bra blogg). Noe svar på dette inkonsekvente fenomenet har jeg ikke.

For å ramse opp mine observasjoner fra Lierne kan nevnes et glimt av en falk og et møte med et kull dvergfalk som jaktet ved en skogsvei i Sørli. Det var det. Ferdig!


Legger ved et par kjappe eksponeringer av dvergfalken.

torsdag 22. september 2011

Randabergs frittgående høns.

Denne uka var jeg på jobb i Rogaland. Da jeg passerte et jorde på Randaberg ble jeg oppmerksom på noen halvstore fugler  på en åker. Først trodde jeg det var spover. Spovene fikk etterhvert lang stjert og kort nebb. Det var fasan. En for de fleste av oss fremmed fugl. Jeg ble egentlig litt overrasket over at fasanen var så skvetten og sky. Kjapp til beins skvatt de over åkeren og forsvant ut av fotohold på et blunk. Et noe mindre nevrotisk individ ga meg noen kjappe eksponeringer før den lettet og etterlot meg med beina plantet mellom vannskadet hodekål på et jorde på Randaberg.

lørdag 17. september 2011

Frynsegoder

Når jobben din bringer deg rundt i det ganske land  fører det unektelig til at du oppnår litt frynsegoder. I mitt tilfelle er dette møter med tilfeldige fotoobjekt langs min ferd på kryss og tvers, senest i nordnorsk natur. Dette gjør meg mer fornøyd med mitt yrkesvalg.

Har nylig besøkt Troms og Nordland og fikk tynt noen tilfeldige snapshots  inn mellom ellers ærlig arbeid.

Lofotfjell

Sen august i Vesterålen

Speiling

Storskarv. Engeløya i bakgrunnen

Storskarv

Brusefugl

Terne med Lofotfjell i bakgrunnen

Eleganten


På tide å begi seg sørover